31. juli til 3. august 2024
MUSIK FOR ALLE
Zenobia giver gratis koncert i Nr. Bork Kirke

Zenobia giver gratis koncert i Nr. Bork Kirke

// Udgivet: 24-04-2024

Tirsdag den 30. juli optræder Zenobia i Nr. Bork Kirke. Der er gratis koncert, så kom i god tid.

Zenobia er veletablerede fortolkere af den danske sang-, salme- og visetradition. De tre kvinder har spillet hundredvis af koncerter siden 2007. Trioens koncerter er musikalske oplevelser, bundet sammen af fortællinger om sangene, refleksioner om at leve et liv i nutiden med et soundtrack af gamle ord og toner, og om balancen mellem fornyelse og bevarelse.

Tirsdag den 30. juli optræder de i Nr. Bork Kirke i forbindelse med Bork Festival 2024.


En fælles tone
De tre kvinder, alle oprindeligt fra området nær Egtved i Jylland, har den danske sangskat med hjemmefra. De har fra starten suppleret hinandens musikalske særkender fornemt, og har siden trioens start skabt en fælles tilgang til musikken og teksterne og dermed skabt Zenobias særlige tone.

Udgivelser
Trioen har samlet solgt over 10.000 eksemplarer af deres fire CD’er. De tre første udgivelser rummer sange fra den danske fællessangstradition – både fra højskolesangbogen og salmebogen – samt enkelte traditionelle folkemusiknumre. Men på alle CD’erne har der også været enkelte nye sange. Trioens fjerde udgivelse, “Blot en Ild” (GO’ Danish Folk Music, 2017), indeholder udelukkende nye melodier og tekster, som både publikum og anmeldere har taget flot imod.

Zenobia Sangbogen og kordage
I forbindelse med udgivelsen af ”Blot en ild” udgav Zenobia også en sangbog med noder og tekster til 20 af de nye sange. Bogen indeholder desuden Erik Sommers korsatser til alle sangene. Et par gange om året holder Zenobia kordage, hvor de nye Zenobiasange synges i de flerstemmige arrangementer, og Erik Sommer dirigerer koret, mens Zenobia akkompagnerer.

Danish Music Award til årets folk-sanger
Trioens jubilæumsår, 2017, blev rundet af med, at sangerinden Louise Støjberg modtog en Danish Music Award som ’Årets Folk Sanger 2017’, for sit arbejde med Zenobia og ‘en særlig fin kontakt til publikum og sin evne til både at være poetisk ... og rå, når det skal være’.

 

Sted: Nr. Bork Kirke
Tid: 19.30
Gratis entré

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Når du trykker Tilmeld, bekræfter du, at vi må sende dig emails med markedsføring og information.

Persondata-politik