31. juli til 3. august 2024
MUSIK FOR ALLE
Mindre festivaler i Danmark i sommeren 2024

Mindre festivaler i Danmark i sommeren 2024

// Udgivet: 06-08-2023

Hvert år er der mange små festivaler, der afholdes rundt omkring i Danmark, og det gælder naturligvis også i 2024. De mindre festivaler kan noget andet end de store og er en oplagt mulighed for at komme rundt i Danmark.

På de små festivaler kan du opleve god musik, festlig stemning og et velfortjent afbræk fra dagligdagen. Der er også mulighed for at prøve nogle anderledes madoplevelser og måske endda opdage ny musik, du ikke var klar over fandtes. Uforudsigeligheden ved de små festivaler er i det hele taget en god grund til at tage af sted. Den pirrer lysten til eventyr og anderledes oplevelser, hvilket mange søger i deres ferie, hvor de endelig kan komme ud og opleve noget anderledes end det vante.

Mange benytter også muligheden til at få nogle oplevelser med venner og familie, som bor andre steder end dem selv. Er der en lille musikfestival tæt på en af dine gamle bekendtskaber i 2024, hvorfor så ikke tage på festival sammen?

For mange er camping også en del af oplevelsen, da mange slår et telt op på festivalen, hvis der er mulighed for det. Er det ikke tilfældet kan du ofte finde en campingplads uden for festivalområdet, selvom det naturligvis er forskelligt fra festival til festival.

Festivaler lægger op til en masse fede oplevelser, men vi er klar over, at der er rigtig mange at vælge imellem, så her beskriver vi en række af dem, så du nemmere kan skabe dig et overblik over, hvilke små musikfestivaler, du skal overveje i 2024.

Thy Rock

Som navnet antyder, finder Thy Rock sted i Thy, nærmere bestemt på dyrskuepladsen. Til Thy Rock kan du opleve den festlige stemning, imens du nyder musikken fra en af festivalens tre scener. Thy Rock drives af frivillige og vil i 2024 blive afviklet d. 28.-29. juni.

 

Samsø Festival

Samsø Festival kalder sig Danmarks hyggeligste festival, og den første blev afholdt i 1990. På festivalen kan du naturligvis opleve god musik sammen med vennerne, men festivalen afholder også en musikalsk talentkonkurrence, hvor vinderene får lov at optræde på Rullen, der er navnet på en af scenerne. 

I 2024 afholdes Danmarks hyggeligste festival d. 16.-19. juli, naturligvis på Samsø.

 

Ringsted Festival

Er du til en hyggelig festival mellem træerne, er Ringsted Festival bestemt hver at tage et kig på. Festivalen finder sted i gamle omgivelser, nærmere bestemt Ringsted Lystanlæg, der er 120 år gammelt.

Festivalen finder sted d. 1.-3. august 2024.

 

Skarø Festival

Sejl med færgen ud til Skarø, når Skarøfestivalen 2024 afholdes d. 31. juli -3. august. Der sælges 1.500 biletter til den lille festival, og derfor handler det om at være hurtig, da du ellers risikerer, at der bliver udsolgt. Er du til hygge, nærhed og gode musikoplevelser, er Skarøfestivalen en festival du med fordel kan overveje.

 

Alive Festival

Alive Festival finder sted i Thy i juli måned. Her er mulighed for at opleve mange forskellige genrer af musik under åben himmel. På festivalen er der både plads til store navne og til nye navne, der er på vej frem. Blandt de store navne, som har gæstet Alive Festivalen tidligere, kan bl.a. nævnes Mø og The Minds of 99.

 

Gutter Island

Er du til garagerock, bør du uden tvivl tage et kig på Gutter Island, der afholdes på Masnedø ved Vordingborg. Her er tale om en stemningsfuld festival, hvor du både kan opleve danske og udenlandske bands. Festivalen er tilbage i 2024 i dagene 15.-17. august.

Festivalen blev grundlagt i år 2000, så til den tid har den fandtes i 24 år.

 

Vig Festival

Vil dig og familien gerne ud og have nogle gode oplevelser sammen? Vig Festival er måske lige det, I leder efter. Festivalen planlægges nemlig med tanke på, at det skal være en festival, man kan tage til som familie. Det vil sige, at festivalen også egner sig til, at du kan have børnene med. Som børnefamilie kan det godt være en udfordring at finde oplevelser, hvor der både er noget for de voksne og børnene, men det er der mulighed for her.

I 2024 afholdes festivalen d. 10.-13. juli.

 

Midtfyns Festival

Midtfyns Festival er endnu en festival, hvor du sagtens kan tage børn med. Festivalen er nemlig for alle. Den byder på forskellige koncerter og vil også gerne tilbyde nogle musikoplevelser, der skiller sig ud fra det, der forventes på festivaler.

 

Frederikssund Festival

Denne festival startede tilbage i 1982 af seks venner. Dengang gik festivalen under navnet Frederikssund Visefestival, men i 2002 skiftede den navn til Frederikssund Festival. Bag navneskiftet var et ønske om at sende et signal om musikprogrammets bredde.

Festivalen som drives af frivillige finder sted på Kalvøen i Frederikssund. I 2024 afholdes den d. 1.-3. august.

 

Tilmeld dig nu og få seneste nyt som den første!

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Når du trykker Tilmeld, bekræfter du, at vi må sende dig emails med markedsføring og information.

Persondata-politik