31. juli til 3. august 2024
MUSIK FOR ALLE
Vores frivillige er guld værd!!

Vores frivillige er guld værd!!

// Udgivet: 22-07-2022

Oven på to års festival-tørke er Bork Festival nu klar til fest i uge 31. I den anledning har vi talt med festivalens formand Martin Jensen om musikprogrammet og om hvad festivalgæsterne kan forvente sig i 2022. 

Martin Jensen fortæller her lidt om tankerne bag årets festival, og hvad man kan forvente sig. 

Vi forsøgte at lave en festival lidt i stil med det, der var planlagt til 2020 og videreført til 2021. Da det hele blev udskudt et år mere, viste det sig dog ikke at kunne lade sig gøre, da flere artister havde ændret deres planer og musikscenen ligeledes havde ændret sig. Men overordnet set vil det blive en festival, som vi kender den. 

 

Hvordan ser festivalens situation ud ovenpå en pandemi og to aflysninger?  

Det har været en rigtig krævende periode med meget fokus på administration, kompensationsordninger og ventetid i det uvisse. Men vi er heldigvis på den anden side nu, og det er slet ikke gået så galt økonomisk, som man kunne have frygtet. Vi er godt tilfredse og ser meget positivt på festivalsæsonen 2022. 

 

Hvilke tanker ligger bag de bookinger, der er foretaget?

Det har ikke rigtig sig ændret i forhold til tidligere år, vi satser fortsat på ”Musik for alle”, og prioriterer at have nogen af de største aktuelle kunstnere på den danske musikscene, som rammer bredt. 

Vi kigger også på hvilke lokale navne fra Vestjylland, der kunne være interessante at få på programmet - nye stjerneskud men også dem, som man måske kan opleve for sidste gang på festivalscenerne. 

Samtidig skal vi også have navne på plakaten, der tiltrækker de unge. Vi har som festival ligeledes en forpligtigelse til at præsentere nogle navne, som gæsterne ikke forventer at høre. Det kan godt være, der ikke bliver fyldt op foran scenen, men det er også noget af det en festival skal kunne. Det er vigtigt for publikum, men også for hele fødekæden af nye danske talenter. Vi skal hele tiden prøve at følge med tiden. 

 

Tager I noget med fra tiden med Corona fremover?

Der er selvfølgelig nogle ting vi alle har lært i forhold til Corona, og som vi for længe siden har tænkt ind i festival 2022. Det handler primært om hygiejne, toiletforhold, sprit, afstand osv.  

Men der er ikke de store ændringer for os, da vi altid har prioriteret en pæn og ren festivalplads samt gode forhold meget højt. Men tingene ændrer sig lynhurtigt - pt. er der ikke så stort et fokus på Corona. Derudover er der selvfølgelig nogle ting i forhold til den administrative del rent planlægningsmæssigt i forbindelse med kontrakter osv, hvor der vil være nogle forbehold fremadrettet. 

 

Hvilke tanker har I gjort jer i forbindelse med årets festival? 

Vi har forsøgt at fortsætte succesen fra 2019, der på mange måder var én af de bedste festivaler nogensinde. Vi vil skabe en god oplevelse for gæsterne - både hvad angår musikken og festen men også hyggen og oplevelsen i det hele taget. Som udgangspunkt ligner Bork Festival sig selv og der er ikke de store ændringer. 

Så har vi fokuseret meget på vores frivillige, der er vigtige, for at vi kan få det hele til at fungere. Og på det område er det jo spændende, når det er over 1000 dage siden, vi sidst har været i gang. Det vil nok også kræve lidt ekstra under hele opstillingen, da der sikkert skal bankes lidt rust af. 

 

Kan du sætte et par ord på musikprogrammet for 2022?

Vi er selv meget godt tilfredse. Vi synes, det er blevet et rigtig fint mix af nye artister og store navne - indenfor de forskellige musikgenrer. Vi har et bredt program alle dage, og der er musik for festivalgæster i alle aldre.  

Det har været svært at få til at gå op, både med de store navne, men især også med de nye, hvor der har været 2-3 artister, som vi regnede med, der var på plads, men som pludselig ikke kunne lade sig gøre. Så er det jo rart, når en af erstatningerne viser sig at være det superaktuelle og hotteste navn Tobias Rahim.  

 

Hvad kan folk ellers forvente af Bork Festival 2022?

En samlet festivaloplevelse med god musik, et godt udbud at mad og drikke, mulighed for afslapning og hygge - samt en masse smilende frivillige, der tager sig godt af gæsterne. 

 

Hvordan ser billetsalget ud og svarer det til jeres forventninger?

Vi er godt tilfredse med billetsalget, det har været lidt svært at måle med overførte billetter fra 2020 og 2021, men der har heldigvis været godt gang i det fra starten af året.  Pr. 14/7 er vi foran tallene fra 2019, som var et rekordår. Men meget kan ændre sig endnu, da vi traditionen tro sælger en stor del af billetterne i slutningen af juli måned og kort inden festivalstart. 

 

Er der noget bestemt du gerne vil fremhæve på årets festival? 

Vores frivillige er guld værd, og dem kan vi ikke fremhæve nok. Hele festivalen er bygget op omkring 100% frivillighed, og uden dem, så var vi her ikke længere. Og selv efter tre års tørke, så står de klar til at hjælpe, når chancen byder sig. Det er så vigtigt og det er vi meget taknemmelige for. 

Derudover binder Jakob Haugaard i år det hele sammen som konferencier i Det Store Koncert Telt, og mon ikke han dukker op forskellige steder i løbet af festivalen. Vores lille Deejay scene Mchanga har i år fået større fokus og der vil både være Afterski fest, samt DJ hver aften, så festen kan få endnu et løft.  

 

Er der en artist eller to, som du særligt vil fremhæve fra årets program?   

Jeg synes, vi har mange artister, som gæsterne ikke skal snyde sig selv for. Tobias Rahim har vist sig at være det absolut hotteste navne lige nu, og ham vil jeg klart anbefale live, da han kommer godt udover scenekanten. Gnags er i gang med deres sidste festivaltour, men efter jeg har hørt dem nogle gange i år, og de bliver bare bedre og vil med garanti levere et brag af en koncert fredag aften.  

Jeg kunne nævne mange flere, men vil anbefale, at man er lidt nysgerrig på nogle af de nyere bands, som man ikke så ofte kan opleve i Vestjylland. Kig forbi eftermiddagskoncerterne i Havnebaren, så venter der helt sikkert en positiv overraskelse eller to. 

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Når du trykker Tilmeld, bekræfter du, at vi må sende dig emails med markedsføring og information.

Persondata-politik