2. august til 5. august 2023

Hugorm gæster Bork Festival 2023

Spiller fredag kl. 16:30

Hugormen bidder fra sig på Bork 23

Bag HUGORM står Simon Kvamm, Árni Bergmann Jóhannsson og Morten Gorm. Det hele begyndte som et lystdrevet producer-projekt i en garage i Klitmøller for fire år siden, hvor de trods vidt forskellige genremæssige ophav, begyndte at stikke fælles fuckfingre ud gennem musikken. I januar 2020 kom første EP, ‘FOLK SKAL BARE HOLDE DERES KÆFT’, der officielt sparkede det musikalske projekt i gang med seks numre, der fyrede indestængte følelser ud som maskingeværsalver for fuld udblæsning.  

Netop som HUGORM skulle tage hul på en lang række live-optrædener i 2020, lukkede landet ned. I stedet skyndte de tre musikere at forskanse sig i studiet. Ud af det voksede i oktober 2020 debutalbummet, ‘KOM VI FLYGTER’, der tog det musikalske projekt med ud i helt nye hjørner.  

Et tilbagevendende tema på ’KOM VI FLYGTER’ er at føle sig lidt knudeagtig. Om at have svært ved at komme ind og vise sine følelser, og om rigtig godt at kunne lide at drikke sig i hegnet, måske fordi man dér kan nå følelserne. I løbet af sangene foregår der også en vedvarende kamp mellem Simon Kvamms egen indre stemme og en anden pitched stemme, der kigger frem og repræsenterer djævlen på skulderen. Denne gimmick er ganske effektfuldt overført til bandets live-optræden, hvor Kvamm ind imellem afbrydes af stemmen, der på særdeles underholdende vis starter diskussioner med ham på scenen. I HUGORM lurer humoren hele tiden under overfladen og kigger frem, når den gør - hverken mere eller mindre.  

Med en flot modtagelse af debutalbummet (bl.a. 5 stjerner i GAFFA) fik bandet hurtigt skabt en stor efterspørgsel for koncerter og drog således på stort set udsolgt turné i efteråret 2020 med deres ’KOM VI FLYGTER’-tour og igen i efteråret 2021 med ’REJSDIGOP’-tour. 

Det store stykke arbejde i studiet såvel som på scenen kulminerer nu i to flotte nomineringer ved Danish Music Awards 2021 i kategorierne ’Årets Gruppe’ og ’Årets Nye Livenavn’. 

2021 har desuden budt på endnu flere spændende projekter fra HUGORM. I april 2021 lagde de musik til den satiriske fiktions-tv-serie ’GURU’, som udkom på DR.dk med Simon Kvamm i hovedrollen. Ikke nok med at mange af bandets sange fra debutalbummet indgår som fast element i tv-seriens seks afsnit – HUGORM har yderligere skrevet score til serien. ’GURU’ er skrevet af Simon Kvamm og Svend Brinkmann. 

Herudover kunne danskerne i efteråret 2021 opleve Simon Kvamm på skærmen i årets sæson af Toppen Af Poppen. Også her fik hugormen skærmtid, idet to ud af Kvamms i alt seks opførsler var med HUGORM, som leverede deres helt egne forfriskende udgaver af sangene ”Så Gik Der Tid Med Det” (oprindeligt af Tøsedrengene) og ”Shackled Up” (oprindeligt af Alex Vargas) til stor fornøjelse for de øvrige deltagere. 

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Når du trykker Tilmeld, bekræfter du, at vi må sende dig emails med markedsføring og information.

Persondata-politik