3. august til 6. august 2022
Musikfestivaler i Danmark i 2022

Musikfestivaler i Danmark i 2022

// 19-11-2021

Når sommeren står for døren, er der mange, der glæder sig til et velfortjent afbræk fra hverdagen og hamsterhjulet. Helt forståeligt søger mange mod de danske musikfestivaler, hvor de kan hygge sig sammen med andre mennesker og nyde sommeren med god musik, kolde øl.

Der er dog mange musikfestivaler at vælge i mellem i Danmark, og det er der også udsigt til i 2022. Derfor giver vi dig her et lille overblik over nogle af de bedste danske festivaler her. Vi synes selv at Bork Festival er den bedste af dem alle sammen, men lad os være ærlige og sige at vi nok er lidt farvede i den vurdering. Alle festivaler har deres egen kultur og særpræg.

De største danske festivaler

Lad os starte med to af de helt store festivaler i Danmark, nemlig mastodonten Roskilde Festival og den notorisk udsolgte Smukfest i Skanderborg. Begge festivaler byder på masser af lækker musik, god stemning og flere dage med gode oplevelser.

Roskilde Festival

Roskilde Festival er den klart største festival i Danmark. Faktisk er det den største festival i Nordeuropa. Festival, som de fleste blot kalder 'Roskilde', har været på plakaten side 1971 og har dermed en del år på bagen. Festivalen er desuden non-profit og donerer overskuddet, når festivalen er slut.  

På Roskilde Festival finder du mange forskellige scener, inklusiv den legendariske Den Orange Scene, som de fleste nok kender. Til Roskilde Festival kan du bl.a. opleve nogle af de helt store internationale navne, men det betyder ikke, at der ikke også er mulig at opleve danske artister.

'Roskilde' finder sted over mange dage, og derfor skal du naturligvis have et sted at sove. Her er det muligt at slå telt op på festivalen, så dig og vennerne har jeres egen camp, I kan hygge jer ved, når I ikke er ude og slå jer løs til koncerterne.

I 2022 kan du opleve Roskilde Festival d. 25. juni – 2. juli, hvor der bl.a.  er udsigt til, at du kan opleve Dua Lipa og Tyler, the Creator. De er dog langt fra de eneste artister, der kommer til at gæste festivalen. Hvis du tager afsted til Roskilde i 2022 kan du også opleve Tour de France-feltet, som starter 2. etape i byen d. 2. juli.

Smukfest

Smukfest er en gammel festival, der har eksisteret i 40 år. Festivalen blev faktisk startet helt tilbage i 1980 og er i dag den andenstørste festival i Danmark. Smukfest finder sted i skovene ved Skanderborg og organiseres af Skanderborg Festivalklub. I 2022 er der smukfest d. 31. juli – 7. august, hvor du bl.a. kan opleve Justin Bieber.

Også her har du og vennerne mulighed for slå telt op og campere på festivalen, som kærligt omtaler et ophold her som 'anti-dagligdag'. Blandt alle danske festivaler er det her man skal være hurtigst ude for at sikre sig billet, da de fleste partoutkort bliver udsolgt i løbet af få timer, hvis ikke minutter.

De store endagsfestivaler

Det er ikke alle danske festivaler, der er lige så store som Roskilde og Smukfest, men det betyder ikke, at de ikke er værd at tage et kig på. Her er nogle eksempler på et par store by-festivaler, hvor der ikke er mulighed for overnatning og camp, men til gengæld giver placeringen centralt i de store byer mulighed for at komme hjem i bad og få et par timers ro inden det går løs igen næste dag.

Distortion i København

Distortion er en festival, der vægter inklusion højt. Alle slags festivalgæster er velkomne og har lov at deltage. Festivalen foregår i København, hvor gadefesten rykker rundt i byen, indtil den afsluttes med ”Distortion Ø”, den elektroniske musikfestival på Refshaleøen. I 2022 er der Distortion d. 1.-5. juni.

Tinderbox i Odense

Tinderbox er en stor festival, hvor der er mulighed for at høre både danske og internationale kunstere. På festivalen kan du f.eks. opleve Magicbox, en scene beregnet til elektronisk musik, eller du kan tage en tur i pariserhjulet. Tinderbox finder sted i Odense, nærmere bestemt i Tusindårsskoven d. 23.-25- juni.

NorthSide i Aarhus

NorthSide er en tre dage lang musikfestival. Her kan du både opleve nye artister og store stjerner på festivalens tre scener. Festivalen finder sted i Århus og vægter både økologi og bæredygtighed højt. F.eks. er maden på festivalen 100 % økologisk og strømmen er også 100 % grøn.

I 2022 kan du opleve NorthSide d. 2.-4. juni.

Endags turné-festivaler

Nogle festivaler rykker rundt i landet og er kun en enkelt dag hvert sted. Det er dermed ikke musikfestivaler, der på samme måde varer mange dage, som mange andre gør. Til gengæld er der en klar fordel, nemlig at denne type af festival kan opleves mange forskellige steder. Det handler bare om at finde ud af, hvilke byer festivalerne kan opleves i og på hvilke datoer. Så kan du beslutte, hvad der passer dig bedst.

Grøn Koncert

Grøn Koncert er et oplagt eksempel på en dansk festival, der ikke kun kan opleves et enkelt sted. Festivalen flytter nemlig rundt i landet og holder koncerter en dag hvert sted. Her har du især mulighed for at opleve en lang række af store danske navne.

Vi Elsker 90'erne

Er du til 90’er-nostalgi, er festivalen ”Vi Elsker 90’erne” nok lige din kop te. På festivalen kan du nemlig opleve danske og internationale artister fra 90’erne. Festivalen rykker rundt i Danmark, ligesom Grøn Koncert, så der er mulighed for at opleve den forskellige steder, alt efter hvad der passer dig bedst.

Overblik over danske musikfestivaler

Der er selvfølgelig mange festivaler i Danmark, og vi har ikke gennemgået dem alle, faktisk langt fra. Se bare listen nedenfor, hvor vi har forsøgt at samle en del af festivalerne:

 • Roskilde Festival 
 • Smukfest 
 • Tinderbox
 • NorthSide
 • Bork Festival!
 • Tønder Festival
 • Jelling Musikfestival
 • Nibe Festival
 • Nordals Musikfestival
 • Skagen Festival
 • Wonderfestiwall 
 • GrimFest
 • Kløften Festival
 • Samsø Festival
 • Skarø Festival
 • Alive Festival
 • Gutter Island

 

 

Musikfestival i Danmark
Nyhedsbrev

Tilmelding til nyhedsbrev