2. august til 5. august 2023

Icekiiidddd!

Spiller fredag kl. 18:00

ICEKIID er et unikum i dansk musik, og hans vej til toppen af selvsamme viser hvorfor. Da ICEKIID i 2016 begyndte at røre på sig med feststarteren ’Coco Chanel’, var den danske rapmusik nemlig på vej et andet og mørkere sted hen, hvor tekster handlede om ”gaden” og dertilhørende, men ICEKIID gik sin egen vej og blev lynhurtigt bannerfører for den uprøvede afrobeat-genre.

Året efter udgav ICEKIID nummeret ’Gulddans’, der i samarbejde med landets største fodboldklub, FCK, hyldede klubbens 12. mesterskab. Inspirationen til sangen hentede han fra Frankrig og Holland, hvor rapperne var begyndt at ytre begejstring for fodbolden i deres musik. I Danmark blev ICEKIID med ’Gulddans’ én af trendsætterne bag det, som senere skulle vise sig at blive en decideret dille blandt danske rappere, der slet ikke kunne stoppe med at namedroppe fodboldstjerner.

 

Og efter et par års rolig, men sikker vej op ad karrierestigen kom det endelige gennembrud i 2020 med den altoverskyggende ’ErruDumEllaHvad’, der under coronaepidemien blev karantænefesternes ufravigelige festhymne. Efterfølgende blev endnu et kapitel skrevet i historien om éneren ICEKIID, da et af verdens største videospil, FIFA 2021, hev ’ErruDumEllaHvad’ med i spillets stjernespækkede soundtrack som den første dansksprogede sang nogensinde.

ICEKIID, der går under navnet Jermyn Creppy, blev født i Danmark i 1996, hvor han voksede op med sin ghanesiske mor. I løbet af sin barndom frekventerede ICEKIID ofte sit hjemland, og hans ghanesiske ophav har altid været en dyb kilde til inspiration. I 2023 tager han igen afsted på en længere tur til det afrikanske kontinent for at udvikle sig både musikalsk og menneskeligt. I Ghana er kontrasterne enorme i forhold til Danmark, fortæller ICEKIID: ”Min familie dernede har så lidt, men er stadig så lykkelige. De er glade, så længe de har hinanden og får noget at spise. I Danmark kan det virke som om, man skal have så meget for at blive lykkelig. Når jeg er dernede, giver det mig rum til refleksion over mit liv herhjemme. Mine rejser til Ghana rykker mig som kunstner, fordi jeg først og fremmest rykker mig som menneske”.

Icekiid spiller fredag på Bork Festival.

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Når du trykker Tilmeld, bekræfter du, at vi må sende dig emails med markedsføring og information.

Persondata-politik